Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

HABAB (visszatérő, spontán habituális vetélés)

A visszatérő, spontán habituális vetélés (HABAB) esetében a megtermékenyülés megtörténik, a magzat beágyazódik, de a magzat kezdeti fejlődése 6-12. hét körül megáll. Az embrió vagy spontán kilökődik, vagy elhal. Amennyiben a spontán vetélés mögött nincsen genetikai, endokrinológiai, anatómiai, mikrobiológiai, vagy más környezeti tényező, akkor olyan ismeretlen eredetű vetélésről van szó, amelynek hátterében immunológiai okok lehetnek. Ezek lehetnek autoimmun jelenségek (autoantitestek), alloimmun faktorok, (NK sejtek, citotoxikus T sejtek, valamint embriotoxikus anyagok). Ilyen esetben feltételezhető az „immunológiai abortusz”. Az immunológiai vetélés kivizsgálása során el kell különíteni az autoimmun és az alloimmun eredetű vetéléseket.

Az alloimmun eredetű vetélések bizonyítása során az alábbi vizsgálatok kerülnek bevezetésre:

Kevert limfocita kultúra (MLC) és blokkoló antitest (MLCBI) vizsgálata. A módszer az anya sejtjeinek az apa sejtjeivel szembeni reaktivitását méri. A vizsgálat során az anya sejtjeit az apai sejtekkel, illetve kontrollok összekevert pool sejtjeivel reagáltatjuk, anyai szérum jelenlétében, vagy a nélkül. Az apai és a pool sejtek osztódásának gátlásával csak az anyai sejtek osztódása mérhető, timidin beépülés mérésével. A vizsgálat választ ad arra, hogy az anya hiperaktív-e az apa sejtjeivel szemben, illetve, hogy az anyában vannak-e olyan gátló faktorok melyek a terhességet elősegítő apa elleni reaktivitást megakadályozza.

Th1-Th2 citokin arányának mérése. A Th1 illetve Th2 sejtek a szerint különíthetőek el, hogy milyen citokint termelnek. Habituális vetélés estén Th1, normál terhességnél Th2 dominancia figyelhető meg. Lehetőség van stimulálás után a kiszabadult citokinek mérésére, Bead Array módszerrel, illetve a sejten belüli intra citoplazmatikus citokinek mérésére is. Mindkét módszer áramlási citomérterrel történik.

Természetes ölősejt (NK) vizsgálata. Az NK sejtek a szervezetbe kerülő idegen sejteket pusztítják el.

Az NK sejtek számának növekedése, vagy a sejtölő aktivitás fokozódása immunreaktivitást jelez.

Gyakran előfordul, hogy a HABAB mögött fel nem ismert, és nem kezelt pajzsmirigy probléma, inzulin rezisztencia, illetve a 30 év felett manifesztálódó egyéb autoimmun megbetegedés áll. Az immunológiai kivizsgálás csak az egyéb problémák megfelelő kezelése után kezdődhet el.

Az immunológiai vizsgálatok csak együttesen értékelhetőek, irányt mutatnak arra vonatkozóan, hogy milyen típusú immunológiai vetélés állhat fenn, indokolt-e a IVIG vagy a thrombocyta szuszpenzióval történő kezelés, esetleg az apai lyphocytákkal történő immunizálás. 

 

I. sz. adatlap HABAB betegek részére - MINTA

Immunológiai diagnosztikai vizsgálatkérő lap HABAB (RSA) betegek kivizsgálására - MINTA

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz-, fruktóz intolerancia vizsgálata kilégzési teszttel csak felnőtteknek

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.