Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

Hepatits Vizsálat
Hepatitis-C Vírus Vizsgálat

A Hepaitis-C vírus mintavétele, tesztelése, kiértékelése

A hepatitis  a máj gyulladásos folyamatát jelenti, melynek következtében diffúz vagy gócos májsejt elhalás következik be. A vírushepatitis  lehet akut (hetek alatt lezajló) vagy krónikus, (évekig, évtizedekig tartó, a májműködés elégtelenségéhez vezető ) betegség.  A hepatitis C  vírus (RNS vírus) elsősorban vérrel  (ide tartozik az IV droghasználat, piercing, tetoválás, vérzéssel járó ökölszex (fisting) is), vérkészítménnyel, ritkább esetben szexuális úton, vagy perinatálisan vihető át.  A HCV fertőzöttek  több mint 60%-ánál  krónikus májgyulladás  alakul ki.  Becsült adatok szerint  minden 500 lakosból 1 HCV vírus hordozó. Védőoltás nincsen. Hatékony terápia ma már hozzáférhető.

A fertőzöttek  mintegy felénél nincsenek akut hepatitisre utaló tünetek., a betegség  tünetszegényen, vagy észrevétlenül,  vagy teljesen tünetmentesen zajlik, és csupán  a krónikus stádium egy későbbi (10-20 év múlva) tünetekkel kísért szakaszában kerül diagnosztizálásra.

Vizsgálat során mindig a HCV vírus ellen termelt ellenanyagot mutatjuk  ki.  Az  IgG  típusú ellenanyag a fertőzés után kb. csak 90 nap elteltével mutatható ki. A 3 hónapos periódust nevezzük „ablak periódusnak”. Az ablak periódusban vírus átvitel történik, az aktív vírus szaporodás miatt. A HCV ellenanyag  egy életen át kimutatható,  függetlenül attól, hogy folyik-e aktív vírus szaporodás,  vagy sem. A HCV vírus nem épül be a májsejtek genetikai állományába

Mintavétel:

Egy cső natív vér, a vizsgálat a vérszérumból történik

Tesztek:

A legmegbízhatóbb kereskedelmi tesztek:

1. Adaltis aHCV ELISA: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

2. DiaPro aHCV ELISA: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

3. Ortho aHCV ELISAO: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

4. Immunoflow a HCV gyorsteszt: A fertőzést követő  90 nap után mérhető az IgG típusú ellenanyag.

Kiértékelés:

A szűrővizsgálati  eredmény lehet:

negatív:  A szervezet  12 héttel  héttel korábban nem találkozott a vírussal,

kétes: Lehet, hogy korai fertőzés, lehet hogy álpozitív - azaz keresztreakció, vagy ál negatív reakció  történt. Ál negatív reakció előfordulhat, ha a szervezetben nem alakul ki u.n. core ellenanyag (egyéntől függően), a vizsgálati teszt viszont erre van érzékenyítve. Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell .

pozitív: A szervezet 12 héttel korábban valószínűleg találkozott a vírussal. Lehet, hogy akut fertőzésről van szó,  de lehet, hogy  már krónikus fertőzés áll fenn .Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell.
 

Verifikálás, megerősítés.:

A kétes, vagy pozitív eredményeket adó mintáknál a vizsgálatot más elven alapuló vizsgálati teszttel  meg kell ismételni. Ha az eredmény az ismétlés során is kétes, akkor 3. teszttel is el kell végezni a vizsgálatot, illetve új vérvétel szükséges.

Pozitív eredmény csak akkor adható ki, ha a verifikálási eredmények a pozitivitást egyértelműen bizonyítják. Nagyon korai fertőzés esetén a PCR vizsgálatoknak lehet bizonyító ereje.

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz-, fruktóz intolerancia vizsgálata kilégzési teszttel csak felnőtteknek

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.