Kapcsolatunk a G1 Intézettel

A G1 Labordiagnosztikai Kft. köz­vet­le­nül a G1 Intézet mellé telepített, füg­get­len diagnosztikai vállalkozás.
Ha Ön klinikai panaszai alapján szak­ren­de­lést kíván igénybe venni, keresse fel az intézet honlapját! Számos szak­ember segítheti Önt a problémák meg­ol­dásában.

HIV Vizsálat
HIV Vizsgálat

A HIV virus mintavétele, tesztelése, kiértékelése

A kereskedelmi forgalomban lévő tesztek  a HIV vírus core (magi) fehérjét (p24, azaz protein 24) és a HIV vírus  ellen termelt speciális  (core és envelope, /felszíni/  fehérjék ellen termelt ) ellenanyagokat  képesek egy időben, egymás mellett kimutatni.

A HIV fertőzés utáni 2-4 hét között a vírus antigén (p24) már kimutatható.  A csúcs a vírusfertőzés után 3 héttel mérhető.  A  vírusfertőzés után beindul az ellenanyag képződés, és abban a pillanatban, amikor az antigénnel szemben  fellép az ellenanyag túlsúly, már csak az ellenanyag mutatható ki. Ez a fertőzés utáni  3 -4 héttel következik be, természetesen vannak egyedi eltérések.

Amennyiben csak vírus antigén mutatható ki, ez mindenképpen korai fertőződést jelent.

A leghatékonyabb antiretrovirális szerekkel  történő kezelési beavatkozás  ebben a korai fertőződési szakaszban  lehetséges,  mert a kezelés megakadályozza  a HIV vírus u.n reservoir  sejtekbe történő beépülését. Ezek a reservoir sejtek a nyirokcsomókban  akár évtizedekig is csöndben megbújva magukban hordozzák a HIV vírus genetikai állományát. Látszólag „gyógyult” személyeknél  évekkel később  bármi beindíthatja ezeknek az alvó sejteknek az aktivizálódását.

Mintavétel:

1 cső natív vér, a vizsgálat a vérszérumból történik

Kiértékelés:

A szűrővizsgálati  eredmény lehet:

negatív :  A szervezet 2-3 héttel korábban nem találkozott a vírussalfkétes

kétes: Lehet  hogy korai fertőzés, lehet, hogy álpozitív - azaz keresztreakció  történt.  Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell

pozitív: A szervezet 3 héttel korábban valószínűleg találkozott a vírussal.   Az eredményeket verifikálni, megerősíteni kell.

Verifikálás, megerősítés:

A kétes, vagy pozitív eredményeket adó mintáknál a vizsgálatot más elven alapuló vizsgálati teszttel  meg kell ismételni. Ha az eredmény az ismétlés során is kétes, akkor 3. teszttel is el kell végezni a vizsgálatot, illetve új vérvétel szükséges.

Pozitív eredmény csak akkor adható ki, ha a verifikálási eredmények a pozitivitást egyértelműen bizonyítják. Nagyon korai fertőzés esetén a PCR vizsgálatoknak lehet bizonyító ereje.

Kiemelt Ajánlataink

Hüvelyi folyások teljes körű laboratóriumi diagnosztikája

Szexuális úton terjedő betegségek teljes körű, korszerű diag­nosz­ti­kája

D-vitamin szint mérése

Gyomor- és bélrendszeri meg­bete­ge­dé­sek székletből történő vizsgálata. (Szűrővizsgálatok, tumor­markerek, gyul­la­dás­fak­torok)

Laktóz-, fruktóz intolerancia vizsgálata kilégzési teszttel csak felnőtteknek

Időpont foglalás

Ha nem a G1 Intézetbe, hanem hoz­zánk, a G1 Laborba jönnek vizs­gá­latra, az alábbi számokon tudnak érdeklődni és időpontot kérni vérvételre és laborvizsgálatokra
8 és 15 óra között:

G1 Labor tel.: (06‑1) 240‑1880, G1 Labor mobil: +36 20 371‑9045, Kiss Mihályné Erika: +36 30 645-5544

Elérhetőségeink

Iroda, Kémiai laboratórium: 
(06‑1) 240‑1880
Kiss Erika, laborvezető asszisztens: 
+36 30 645‑5544

Iroda, Mikrobiológiai labor: (06‑1) 299‑0042 
Fax: (06‑1) 299‑0043
dr. Széll András, ügyvezető igazgató: 
+36 20 914‑6991 | +36 30 626‑4130 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1036 Budapest, Lajos u. 74‑76., I. emelet

Akciók, kedvezmények

Rendszeres együttműködés esetén magánorvosi rendelők, praxis közösségek részére megegyezés alapján kedvezményes árakat biztosítunk.