Légúti csomag

Légúti csomag

A téli időszak minden kétséget kizáróan, a hasonló tünetekkel járó, légúti megbetegedéseket okozó kórokozók szezonja. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Légúti figyelőszolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon emelkedő tendenciát mutat az akut légúti fertőzés tüneteivel orvoshoz forduló páciensek és az influenzaszerű tűnetekkel diagnosztizált betegek száma. Igazolták a SARS-CoV2 (koronavírus), Influenza A és B vírus és RSV (respiratory syncytial vírus) jelenlétét is Magyarországon.  Az ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) jelentése alapján nyugat-európai országokban jelentősen emelkednek az ezekkel a kórokozókkal összefüggő megbetegedések száma, így várhatóan az elkövetkező hetekben Magyarországon is emelkedő esetszámok várhatóak.

A laborunkban biztosított a lehetőség a fent említett légúti kórokozók PCR (Polymerase Chain Reaction) alapú elkülönítésére, amely során meg tudjuk határozni az orr és garat nyálkahártyáról vett mintában található korokozók örökítő anyagát és így igazolható az akut fertőzés Pozitív eredménye esetén – amellett, hogy a páciens nagy valószínűséggel fertőzött - üríti is a vírust, így másokat is meg tud fertőzni. Jelenleg a vizsgálat kedvezményes áron érhető el laborunkban. Az eredmények közlése legkésőbb 24 órával a mintavétel után megtörténik.

Az akciós csomag adatai:

Név: Légúti PCR

Ár: 19500Ft helyett 10000 Ft + 2000 Ft mintavételi díj

Vállalási határidő: 24 óra (8-14 óra között beérkezett / levett minták esetén)

Érvényes: 2022.12.15-től visszavonásig

A cikkben elhelyezett linkek:

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/leguti-figyeloszolgalat-22-23

https://www.ecdc.europa.eu/en/news-events/risk-severe-pressure-healthcare-systems-due-rsv-flu-and-covid-19-co-circulation