MikroMikoMed

A MikroMikoMed Kft. bemutatkozása

A MikroMikoMed Kft. humán mikrobiológiai és egyéb (pl. kutatás-fejlesztési tevékenység, orvostechnikai eszközök sterilitás-vizsgálata stb.) szolgáltatást nyújtó vállalkozás. Vizsgálati spektrumunk a vegyes-bakterológiai, mikológiai, virológiai, fertőzés-szerológiai, parazitológiai vizsgálatok teljes körét felöleli. Ugyanakkor speciális területe a szexuális úton terjedő fertőzések (STD) diagnosztikája és a mikológiai (gomba-) vizsgálat.

 

A NAT (Nemzeti Akkreditációs Testület) által definiált vizsgálati módszerek alkalmazásával végezzük vizsgálatainkat.

Laboratóriumunk a szakmai-, tárgyi- és személyi minimum feltételeknek mindenben megfelel.

A vizsgálatok elvégzéséhez a tárgyi feltételeket maximálisan kielégítő, modern berendezések állnak rendelkezésünkre.

Anyagbeszerzéseink ISO-, vagy NAT minősített beszállítóktól történnek, állandó kontroll mellett.

Szakmai felkészültségünk országosan is kiemelkedő, klinikai mikrobiológus orvos, biológus tulajdonostársaink és szakasszisztenseink szakmai továbbképzését folyamatosan biztosítjuk hazai és nemzetközi fórumokon, tanfolyamokon és továbbképzéseken.

Országos informatikai hálózattal és infrastruktúrával rendelkezünk, mely lehetőséget ad arra, hogy szerződött partnereinknek on-line adatszolgáltatást tudjunk biztosítani. Ez megkönnyíti a gyors leletközlést, valamint a beteg és kezelőorvosának tájékoztatását.

Egészségügyi szolgáltató intézményként a legnagyobb hangsúlyt a szakorvos és háziorvos kollégák, valamint praxiscsoportok által beküldött vizsgálati minták gyors és magas színvonalú diagnosztizálására, valamint az állandó konzultációs lehetőség biztosítására fektetjük. Cégünk tehát beteg- és szakorvos-barát, nem a mennyiségi, hanem a minőségi munkára helyezi a hangsúlyt.

Hisszük, hogy az általunk végzett szolgáltatások a betegek gyógyulásában nélkülözhetetlen szerepet töltenek be. Minőségbiztosítási rendszerünket folyamatosan fejlesztjük, hogy hozzájárulhassunk a betegek mielőbbi gyógyulásához.

Kutatás-fejlesztési tevékenységünk során eddig két EU-s pályázatban voltunk konzorciumi partnerek, feladatunkat mindkét pályázatban sikerrel fejeztük be RaSP és Dinamics projekt). Részben nanotechnológiai, részben módosított genetikai mikróba-kimutatás hagyományos kontrollvizsgálatát végeztük, szigorú előírások alapján. Fontos hangsúlyozni, hogy a pályázatok legnagyobb részt 50%-os utófinanszírozottak voltak, melyhez a megfelelő tőkeerőt előzetesen kellett biztosítanunk.

Sterilitás vizsgálat: Jelenleg indítottuk a GYEMSZI által engedélyezett, hazai és nemzetközi szabványok alapján végzett mikrobiológiai sterilitás-vizsgálatokat, orvostechnikai eszközök maximális sterilitás-igényű csomagolását és NAT-akkreditált intézet által végzett, gamma-sugárzással biztosított sterilizálását követően.

Dr. Széll András
Ügyvezető
igazgató